The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019
The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 is de leukste, grensoverschrijdende roadtrip met je eigen 4x4 in Europa! Daar waar de 2-wiel aangedreven voertuigen in andere challenges niet verder kunnen, zullen wij de spannende bergwegen van Europa gaan ontdekken. Rijdend op enkele van de meest uitdagende wegen van Europa wordt het een reis die je nooit zult vergeten!

The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 is een 7-daagse fantastische uitdaging door de bergsneeuw in jouw eigen 4x4. Het startpunt wordt op een centrale locatie in Nederland gekozen waarna je, via Duitsland, de mooiste sneeuwtoppen zult zien.

The 4x4 Roadtrip is uitdagend: Er zullen onderweg ook verschillende challenges en opdrachten zijn waarmee je bonuspunten verdient om hoog in het klassement te komen. Iedere dag is er een update van het klassement! Maar ook als je gewoon door het landschap wilt cruisen zonder deel te nemen aan het prijzengeld kan dat. Zit lekker in je autostoel en chill!

Iedere avond is de finish bij een sporthotel waarna je in de bar of buiten bij het openvuur nog met de andere teams kunt napraten over de gereden route van de dag en de route van de volgende dag kunt voorbereiden. Op de laatste avond is er een einduitreiking van het prijzengeld en trofee! Dit wil je natuurlijk niet missen!

Onthoud regel nummer 1: The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 is een spannende roadtrip met challenges en opdrachten. Het is geen snelheidsrace door Europa en er zal geen voordeel zijn om met de snelste tijd te finishen. Je wordt winnaar van een van de prijzen in het klassement door het uitvoeren van de challenges en opdrachten onderweg.

We zijn ons ervan bewust dat er meer runs en challenges zijn. Bij de The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 ligt echter het accent op het groepsgevoel tijdens de Roadtrip (door het elkaar kunnen volgen via GPS), iedere avond is de officiële finish bij een sporthotel met je mede-roadtrippers waardoor je in de bar of buiten bij het openvuur nog met de andere teams kunt napraten over de gereden route van de dag en de route van de volgende dag kunt voorbereiden. Op de laatste avond is er een einduitreiking van het klassement met prijzengeld en trofee!

Je kunt inloggen op het speciale ledendeel van de website en facebook om te zien waar je in het klassement staat. Via GPS kun je ook je mede-roadtrippers zien waar ze zijn om onderweg met elkaar te kunnen lunchen, ervaringen uit te wisselen of samen de challenges op te lossen.

De ervaring van je leven!

Zijn de wegen in Nederland niet genoeg voor jouw eigen 4x4?

Je hebt wel de drang maar nog niet de tijd of durf gevonden om de maximale prestatie uit jouw 4x4 te halen? Het avontuur lonkt en je bent toe aan de rit der ritten.

Door bergpassen, bergen sneeuw en fantastische winterse vergezichten rijden, heel veel lol maken met je teamgenoten en samen de dagelijkse opdrachten en challenges vervullen? Dan is The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 echt iets voor jou!

Na de spanning overdag van het rijden door de sneeuw, is er in de avond ontspanning bij een knapperend openvuur waar je onder het genot van een drankje de ervaringen van de dag en opdrachten kunt bespreken.

De bestemming? Een sneeuwrijke omgeving!

Een uitdagende route door een prachtig winterlandschap voor je 4x4

Een uitdagende route door een prachtig winterlandschap voor je 4x4De roadtrip start in Nederland en eindigt in een adembenemende plaats in de sneeuw waar jij en jouw 4x4 waarschijnlijk anders nooit zouden komen.

De eindbestemming is in Oostenrijk, meer maken we nog niet bekend want het moet tenslotte wel een uitdaging blijven. Wat we wel kunnen aangeven is dat het routes zullen zijn die iets te maken hebben met je 4x4. Denk hierbij aan autofabrieken, plaatsen waar veel coureurs in hun vrije tijd komen en bestemmingen die de moeite waard zijn om bezichtigen.

Meer dan € 1.500,- aan prijzengeld!

Het ervoor zorgen dat je 4x4 de finish gaat halen is op zich al een uitdaging maar tijdens de klassementsceremonie op de laatste avond zullen prijzen(met een waarde van meer dan € 1.250,-) worden toegekend aan de teams die de meeste punten hebben gescoord. Er is een geldprijs voor de klassementswinnaar en deze ontvangt behalve een geldprijs ook een trofee!

Een extra prijs ter waarde van € 250,- wordt toegekend voor de meest creatieve of gedecoreerde auto en inzittenden.

Je hebt geen 4-wiel aangedreven auto en je wilt toch mee gaan doen? Dat kan!
The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 geeft ook jou de kans om aan deze fantastische roadtrip mee te doen.

Hiervoor hebben we een aangepaste route beschikbaar waarmee je ook gewoon meedoet aan het klassement en het prijzengeld.

Alle auto's kunnen punten halen voor de meeste bijzondere uitgedoste auto, gestickerde, geverfde of gerolde auto.

 

Wanneer gaat de inschrijving van start?
De inschrijving is inmiddels gestart en ook hiervoor geldt, vol=vol. Kijk hiervoor op de homepagina. De links naar de actuele inschrijvingen staan hier duidelijk vermeldt.

Wanneer is het?
The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 begint op zaterdag 26 januari in Nederland en eindigt op vrijdag 1 februari in Oostenrijk.

Hoe kan ik me inschrijven?
Voor The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 kun je je inschrijven zolang de inschrijfbutton op de website nog beschikbaar is.

 

 

 

LET OP!

Profiteer van de vroegboekkorting:
De kosten van het inschrijfgeld zijn met de vroegboekkorting € 450,- -> € 350,-, gebaseerd op twee personen die een auto delen;
extra passagiers betalen € 45,- per persoon. Vermeld bij het inschrijven code 'VRG2019".

Kosten inschrijfgeld:
De kosten van het inschrijfgeld zijn € 450,-, gebaseerd op twee personen die een auto delen; extra passagiers betalen € 45,- per persoon.

Inschrijfgeld is inclusief:
De inschrijving is inclusief een voorgesteld routeplan voor 7-dagen, een dagelijkse quiz en uitdagingen, 2 rallybadges en 2 stickers (deze plak/ monteer je op je auto) en per teamlid een officiële Limited Edition ‘The4x4Roadtrip’ muts, ieder avond een finish met klassementsupdate, een eindfeest met uitreiking van de ‘The4x4Roadtrip’ trofee.

Het aantal deelnemende auto’s is beperkt, om je een ​​plaats te kunnen garanderen in deze populaire 4x4 roadtrip is snel reserveren aan te raden.
Geboortedatum

Geboortedatum

deelnemer toevoegen

DEELNEMERSREGLEMENT

Deelname aan The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 is geheel voor eigen risico, deelnemers worden tot niets verplicht en ook de uitvoering van de opdrachten/challenges is geheel voor eigen risico, neem dit reglement goed door!

Er zijn heel weinig regels in dit deelnemersreglement, en de regels die we hebben zijn erg eenvoudig, maar ze zijn erg belangrijk en zullen worden afgedwongen als het gaat om je veiligheid. Onze beslissing is definitief. Voor ieders veiligheid en plezier zullen alle deelnemers in een team moeten instemmen met de volledige voorwaarden.

Zorg ervoor dat je deze regels hebt gelezen en begrepen

Geen wedstrijd
Dit evenement is geen race en iedereen die hier anders over denkt en daar naar handelt, wordt zonder pardon van The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 afgehaald! The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 is geen tijdrit! We houden ons dus aan de maximum snelheden. Bekeuringen zijn uiteraard voor jezelf.

Voorzichtig met elkaar en elkaars auto’s
Het is absoluut niet toegestaan anderen op wat voor manier dan ook in gevaar te brengen! Evenzo wordt elk asociaal gedrag niet getolereerd

Deelnemende auto's
De deelnemende auto dient aan alle wettelijke veiligheidsvoorschriften en eisen te voldoen en tijdens de gehele periode van The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 voorzien zijn van een geldige APK. Een autoverzekering is verplicht.

Deelnemende team
Een inschrijving geldt voor één auto en twee personen. Extra passagiers dienen opgegeven te worden bij de inschrijving of kunnen eventueel later opgegeven worden.

Deelnemers
Een geldig identiteitsbewijs is voor iedere deelnemer verplicht. Iedereen die meedoet is tenminste 18 jaar.

Deelnemende bestuurder van een team
Bestuurders zijn tenminste 18 jaar en minstens twee jaar in het bezit van hun rijbewijs (bij The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 is de bestuurder 4 jaar in het bezit van een rijbewijs) en zijn ter aller tijden verantwoordelijk.

Alcoholgebruik tijdens The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019
Alcohol nuttigen we bij voorkeur niet, een drankje aan het eind van de dag is prima. Houdt je wel aan de wettelijk geldende regels.

Onveilige aanpassingen van een deelnemende auto
Je moet een geldige APK, verzekering (inclusief continentale dekking) en geldig rijbewijs hebben, zonder deze kun je niet aan The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 mee doen, geen uitzonderingen. Eventuele aanpassingen aan de deelnemende auto moeten conform (inter-)nationale regelgevingen zijn en zijn geheel voor eigen verantwoording en risico. Bekeuringen voor niet-correcte aanpassingen zijn uiteraard voor jezelf.

Hulp onderweg
Het is verplicht een ander team van The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 met pech te helpen

Wettelijk en/of plaatselijk geldende verkeersvoorschriften
We houden ons ten aller tijden aan de wettelijk en/of plaatselijk geldende verkeersvoorschriften

Doorverkopen startbewijs
Het is absoluut niet toegestaan om je inschrijving/startbewijs te kopen of te verkopen via een externe site. De inschrijving staat op naam en zonder concreet overleg hierover zal dit zeker niet gewijzigd worden. Koop dus ook geen deelname via verkoopsites. Deze zijn NIET geldig!

Minimumleeftijd voor deelname
De minimumleeftijd voor de bestuurder van de auto is 18 jaar. Voor The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 geldt dat je minimaal 4 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Voor The 4x4 Roadtrip Zomereditie 2019 geldt dat je minimaal 2 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Heb je nog niet zolang je rijbewijs of heb je helemaal geen rijbewijs? Geen probleem, als je teamgenoten hier wel aan voldoen kun je je gewoon inschrijven, maar natuurlijk moet je dan wel minimaal 18 jaar oud zijn.

Annulering en restitutie
Bij annulering wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd. Wij rekenen op je na je inschrijving. We zijn namelijk druk geweest met het routeplan, de dagelijkse quiz/uitdagingen, en de rallybadges en stickers zijn al gedrukt. Wij raden dus aan om zelf bij je reisverzekering een annuleringsverzekering af te sluiten. Heb je een gegronde reden om te annuleren? Dan zal je annuleringsverzekering niet moeilijk doen om je gemaakte kosten te vergoeden. Een startbewijs is niet overdraagbaar. Neem in ieder geval contact met ons op.

Heb je meer vragen? - Lees ons FAQ-gedeelte

Ik heb geen 4x4 maar wil toch meedoen. Kan dat?
Ja, dat kan! Mocht je geen 4-wiel aangedreven auto hebben maar een 2-wiel aangedreven auto dan kan je toch mee doen.
The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 geeft ook jou de kans om aan deze fantastische roadtrip mee te doen. Hiervoor hebben we een aangepaste route beschikbaar waarmee je ook gewoon meedoet aan het klassement en het prijzengeld. Alle auto's kunnen punten halen voor de meeste bijzondere uitgedoste auto, gestickerde, geverfde of gerolde auto.

Wat is de minimumleeftijd voor deelname?
De minimumleeftijd voor de bestuurder van de auto is 18 jaar. Voor The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 geldt dat je minimaal 4 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Voor The 4x4 Roadtrip Zomereditie 2019 geldt dat je minimaal 2 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Heb je nog niet zolang je rijbewijs of heb je helemaal geen rijbewijs? Geen probleem, als je teamgenoten hier wel aan voldoen kun je je gewoon inschrijven, maar natuurlijk moet je dan wel minimaal 18 jaar oud zijn.

Wanneer gaat de inschrijving van start?
De inschrijving is inmiddels gestart en ook hiervoor geldt, vol=vol. Kijk hiervoor op de homepagina. De links naar de actuele inschrijvingen staan hier duidelijk vermeldt.

Wanneer is het?
The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 begint op zaterdag 26 januari in Nederland en eindigt op vrijdag 1 februari in Oostenrijk.

Hoe kan ik me inschrijven?
Voor The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 kun je je inschrijven zolang de inschrijfbutton op de website nog beschikbaar is.

Hoe wordt er gecheckt of ik me met een 4x4 inschrijf?
Je hoeft niet aan te tonen dat je met een 4x4 bij de start verschijnt. Het inschrijven met een 4x4 is een suggestie.

The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 is vol maar ik wil toch graag meedoen, wat nu?
We krijgen na sluiting of bij vol=vol verzoeken van mensen die vragen om een uitzondering te maken zodat ze toch nog mee kunnen doen. Uitzonderingen kunnen alleen worden gemaakt als je verhaal heel leuk, grappig, ontroerend, of bijzonder is.

Hoe moet het inschrijfgeld voor een startbewijs worden voldaan?
Dit kan online. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld kom je automatisch in het betaalscherm.

Wat kost een startbewijs?
Een inschrijving voor 1 auto en 2 chauffeurs kost € 450,-; extra passagiers betalen € 45,- per persoon.
De inschrijving is voor een startbewijs inclusief een voorgesteld routeplan voor 7-dagen, een dagelijkse quiz en uitdagingen, 2 rallybadges en 2 stickers (deze plak/ monteer je op je auto) en per teamlid een officiële Limited Edition ‘The4x4Roadtrip’ muts, ieder avond een finish met klassementsupdate, een eindfeest met uitreiking van de ‘The4x4Roadtrip’ trofee.

Ik heb een andere auto gekocht, kan mijn inschrijving wijzigen?
Ja, dat kan. De gegevens van je auto kun je tot 2 maanden voor de start aanpassen en dat doe je door in te loggen op de website. Daar kun je alle gevraagde gegevens invullen.

Ik kan helaas toch niet meedoen
Als je annuleert wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd. Wij rekenen op je na je inschrijving. We zijn namelijk druk geweest met het routeplan, de dagelijkse quiz/uitdagingen, en de rallybadges en stickers zijn al gedrukt. Wij raden dus aan om zelf bij je reisverzekering een annuleringsverzekering af te sluiten. Neem in ieder geval contact met ons op.

Mag ik mijn startbewijs doorverkopen?
Het is niet toegestaan om je inschrijving te verkopen via een externe site. De inschrijving staat op naam en zonder concreet overleg hierover zal dit zeker niet gewijzigd worden. Koop dus ook geen deelname via verkoopsites. Deze zijn NIET geldig!

Ik ben ingeschreven, wanneer krijg ik meer informatie? Wanneer krijg ik alle informatie?
Ongeveer 6 weken voor de start ontvang je het Roadtrip-boek met alle informatie en details die je moet weten om je goed voor te bereiden. Hierin staat ook alle belangrijke informatie die je nodig hebt tijdens de Roadtrip. De definitieve route blijft een verrassing!

Ik heb mij ingeschreven maar kan door omstandigheden niet mee. Wat nu?
Bij annulering wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd. Wij raden dus aan om zelf een reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. Heb je een gegronde reden om te annuleren? Dan zal je annuleringsverzekering niet moeilijk doen om je gemaakte kosten te vergoeden. Een startbewijs is niet overdraagbaar.

Is het rijden van de route verplicht?

De route is een voorgestelde route en daarmee geen verplichte route. Door veranderende weersomstandigheden of door de staat van je auto of andere (persoonlijke) omstandigheden kan het zijn dat je hiervan af wilt wijken. Het blijft je eigen verantwoordelijkheid om veilig bij de finish aan te komen. De organisatie behoudt zich ook het recht voor om de route naar eigen inzicht te wijzigen. De eindbestemmingen zullen altijd indien mogelijk gehandhaafd blijven. Uiteraard communiceren wij dit tijdig.

Vragen onderweg
Ongeveer 6 weken voor de start ontvang je een Roadtrip-boek met alle belangrijke informatie over The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019. Neem deze mee! Want daarin staan ook de telefoonnummers waar de organisatie tijdens de Roadtrip bereikbaar is. De organisatie zal zelf meerijden.

Is de organisatie ook tijdens - Winter Challenge 2019 bereikbaar?
Ja, de organisatie zal ook tijdens de roadtrip meerijden en bereikbaar zijn.

Waarom zou ik juist The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 gaan rijden?
We zijn ons ervan bewust dat er meer runs en challenges zijn. Bij de The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 ligt het accent op het groepsgevoel tijdens de Roadtrip (door het elkaar kunnen volgen via GPS), ieder avond een finish, je zit in hetzelfde sporthotel waardoor je in de bar of buiten bij het openvuur nog met elkaar nog kunt napraten over de gereden route van de dag en de route van de volgende dag kunt voorbereiden. Op de laatste avond is er een einduitreiking met prijzengeld en trofee!

Wat kost zo’n hele Roadtrip?
Je betaald het drinken/eten en de overnachtingen zelf. We hebben speciale afspraken met sporthotels incl. ontbijt gemaakt waardoor je minder betaald dan dat je normaal bij deze sporthotels zou betalen.

Is sponsoring toegestaan?
Ja, sponsoring mag. Iedereen die bij wil dragen aan je deelname in ruil voor reclame op de auto moet dat vooral doen. Er wordt ook een extra prijs van € 300,- toegekend voor de meest creatieve of gedecoreerde auto en inzittenden.

Moet ik winterbanden en winterkettingen hebben voor de - Winter Challenge 2019?
Ja, het rijden op bergen en in winterweer brengen grotere risico’s met zich mee. Je auto moet voorzien zijn van winterbanden en je moet verplicht sneeuwkettingen bij je hebben.

Wat ben je verplicht bij je te hebben?
Mobiele telefoon, warme kleding, dekens en/of slaapzakken, je weet maar nooit!
Veiligheidshesjes, EHBO-set, gevarendriehoek, startkabels, sleepkabel, winterbanden en sneeuwkettingen.

Wat als ik pech krijg onderweg?
Natuurlijk sta je er dan niet alleen voor. Het is voor alle deelnemers aan The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 verplicht om te stoppen en elkaar te helpen als je een ander team langs de kant ziet staan met pech. Zorg er wel voor dat je basis-gereedschap (waaronder start- en sleepkabels) bij je hebt om bij kleine mankementen weer verder te kunnen. Verstandig is om voor goede pechhulp te zorgen.

Is het gebruik van een navigatie-systeem toegestaan?
Ja, het gebruik van een navigatie-systeem of Tom Tom is toegestaan. Wij stippelen de spannendste route uit, maar rij je liever op een navigatie-systeem of een andere route, dan is dat toegestaan. Let er wel op dat je onderweg de checkpoints niet mist.

Waar kan ik onderweg overnachten?
Ongeveer 2 maanden voor de start komt er een overzicht van deelnemende sporthotels voor onderweg. Met deze hotels hebben we speciale prijsafspraken gemaakt voor de deelnemers van The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019. De finish vindt hier ook plaats en de organisatie zit hier ook. We raden je aan om deze hotels te boeken omdat je dan met de andere teams ‘s avonds nog wat kunt ondernemen of gewoon onder het genot van een drankje ervaringen kunt delen.

Wanneer krijgen we de stickers en rallybadges?
De stickers en rallybadges worden ongeveer een maand voor de start naar je toegestuurd. Hierbij wordt het adres van de teamcaptain gebruikt dus zorg dat je gegevens kloppen. Controleer dit door in te loggen op de website. Je krijgt bij ons standaard twee metalen rallybadges en twee stickers. Deze stickers ben je verplicht op je auto te bevestigen. Uiteraard mag je de unieke badges houden.

Is het plakken van de stickerset verplicht?
Als je bent ingeschreven en een startbewijs hebt ontvangen, krijg je van ons een stickerset. Hou voor het bevestigen hiervan een ruimte van 30x40cm vrij op de beide voorportieren van de auto. Het is verplicht om deze stickers aan te brengen zodat iedereen kan zien dat je aan de The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 meedoet.

Hoe kan ik mijn auto het beste verzekeren?
Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een uitsluiting voor het deelnemen aan rally’s en/of toerritten. Niet alle verzekeringsmaatschappijen zullen je auto willen verzekeren. Maar er zijn genoeg maatschappijen die er geen problemen mee hebben. Lukt het bij de een niet probeer dan een ander. The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 is geen race en nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd, meld dit bij je verzekeraar. Het is verplicht te melden bij je verzekeraar dat je meedoet aan The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019. Voorkom eventueel een hoop ellende en doe dit ook echt!

Wat gebeurt er na de finish?
Uiteraard is er een klassementsavond met de uitreiking van de prijzen en trofee. The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 is dan officieel afgelopen. Dan ben je helemaal vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Misschien wil je er een leuke vakantie aan vast plakken? Dus je mag helemaal zelf weten hoe je thuiskomt en hoe lang je er over doet.

Welke documenten moet ik voor de start inleveren en hoe doe ik dat?
Het deelnemersreglement moet door alle deelnemers aan The 4x4 Roadtrip - Winter Challenge 2019 ondertekend worden. Dit gebeurt digitaal. Je krijgt van ons ongeveer 6 weken voor de start een uitnodiging per e-mail met daarin en link om het reglement te ondertekenen. Je moet een kopie van geldige groene kaart, paspoorten en/of ID-kaarten van alle deelnemers kunnen laten zien. Zonder deze documenten is het niet mogelijk om deel te nemen.